…Ivy

Hier het leuke account van @home.of.ivy ! Ook Ivy ken ik via Instagram. Haar vrolijke kinderkamers spraken me meteen aan, net als haar persoonlijkheid! Ieder detail viel me op, iemand met liefde voor stylen en helemaal eigen! Ik stelde haar enkele vragen. Kijken en lezen jullie mee?

Stel jezelf even voor? Ik ben Ivy Gommers, al 42 jaar op deze mooie aardbol. Ik ben grafisch ontwerpster en illustrator, woon samen in een huis met Jurriaan, de man van mijn 3 kinderen, een dochter van 14 (Phileine) en een tweeling van 11 (Leander en Amélie), en een hele lieve kater Otis. Na 4 maanden verbouwen van dit huis zijn we er gaan wonen. Alles hebben we zelf uitgedacht met de aannemer en heel blij met de uitvoering ervan. Dit is dus te zien op @home.of.Ivy. Ben gek op stylen, mijn hoofd staat nooit stil. Ben altijd bezig met nieuwe dingen bedenken en sparen voor mooie nieuwe items. Hou van verrassend.

Wat is je passie? Mijn passie is het creëren van fijne leefbare en toch mooie ruimtes in huis. Niks is veilig, ben continu in gedachten aan het stylen. We wonen hier heerlijk, maar mijn droomhuis zou of een woonboederij zijn, een mega strakke villa of een typisch pand als een oude school of kerk, maar of dat ooit gaat gebeuren…

Wat is jullie fijnste plekje in huis en waarom? Fijnste plekje in huis is denk ik wel de woonkamer. Vanuit hier kun je overal heen kijken met steeds een andere lichtinval. We kijken uit op een plein, waar altijd van alles te doen is en als de kids thuis zijn zitten er ook graag vriendjes. De kern van het huis dus.

Maar ´s zomers in de tuin, heerlijk naar buiten, echt een verlengstuk van het huis 😉

Omschrijf je woonstijl! Mijn woonstijl is scandinavisch, vintage modern. Alles wat nog mooi was en nog goed voelde hebben we meegenomen en in de loop der jaren verzameld. Ik hou van mooie design opjecten, maar ben ook gek op vintage. Kan helemaal blij worden van bv. een mooie lijst uit een kringloopwinkel. Als klein meisje van een jaar of 8 was ik al gek op de vtwonen en nam die stiekem mee naar mijn kamer. Het merendeel zat vast aan de muur in mijn kamertje, maar ik had twee poefen en wat kussens en daar was ik al zo blij mee. Ik hou ervan als alles ‘mooi’ is. Als ik dan langs een kamer loop en deze is naar mijn idee lekker van sfeer, dan krijg ik echt een glimlach op mijn gezicht. Het moet dus goed voelen.

Wat zijn je favoriete kleuren? Vooral zwart/wit in een warme combinatie met grijs- en bruintinten. Neigt naar een scandinavische stijl. Het hoeft geen toonzaal te zijn, ben geen poetser, maar een opgeruimd huis vind ik wel fijn. Ik heb niet echt een duidelijke stijl, vintage met design. En de kinderen hebben echt een eigen stijltje passend bij hun karakters.

Afsluiter: laat je niet gek maken door alle nieuwe trends, kijk naar wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt en trots op bent. Want je huis spiegelt jezelf! Liefs Ivy